سندروم
-
برای بیماران
آیا واریس موجب سندرم پای بی قرار می شود؟
آیا واریس می تواند دلیل سندرم پای بی قرار باشد؟ برخی مطالعات علمی این امر را تایید کرده اند. علائم وریدهای واریسی و سندرم پای بیقرار (RLS (Restless legs syndrome تا حدودی مشابه هستند بطوری که محققان بررسی کرده اند که آیا این دو بیماری به هم مرتبط هستند یا خیر. با توجه به اینکه هر دو اختلال باعث سوزش، درد و سایر احساسات ناخوشایند در پاها، بویژه هنگام خواب میشوند، به راحتی میتوان ارتباط این دو را حدس زد.…
-
بیماری ها
سندروم گیلن باره
همه چیز درباره سندروم گیلن باره سندروم گیلن باره چیست؟تاریخچه سندروم گیلن بارهاپیدمیولوژی سندروم گیلن بارهعلائم و نشانه های سندروم گیلن بارهنارسایی تنفسیاختلال عملکرد سیستم عصبی خودمختارعلت سندروم گیلن بارهشروع با عفونتشروع با واکسنناشی از دارومکانیسم سندروم گیلن بارهتشخیص سندروم گیلن بارهمایع نخاعینوروفیزیولوژیزیرگروه های بالینی سندروم گیلن بارهدرمان سندروم گیلن بارهایمونوتراپینارسایی تنفسیدردتوان بخشیپیش آگهی سندروم گیلن باره چیست؟ سندروم گیلن باره (Guillain–Barré syndrome/GBS) نوعی ضعف عضلانی با آغازی سریع است که به دلیل آسیب اعصاب محیطی توسط سیستم ایمنی، ایجاد…
-
بیماری ها
سندرم پای بی قرار
هر آنچه باید در مورد سندرم پای بی قرار بدانید بهترین درمان های سندرم پای بی قرار۱. رد علل احتمالیعادت هاداروهاوضعیت سلامتیمحرک های دیگر۲. عادات سالم خوابیدن (بهداشت خواب)۳. مکمل های آهن و ویتامین۴. ورزش برای سندرم پای بی قرار۵. یوگا و حرکات کششی۶. ماساژ۷. داروهای تجویزی برای سندرم پای بی قرارداروهای دوپامینرژیکگاباپنتینبنزودیازپین هامواد افیونی۸. پا بند (رستیفیک)۹. کمپرس پنوماتیک۱۰. پد ویبره ای (رلاکسیس)۱۱. طیف سنجی نزدیک به مادون قرمزدرمان هایی برای سندرم پای بی قرار با پشتوانه علمی کمتردرمان…
-
بیماری ها
سندروم ترک الکل
سندروم ترک الکل مجموعه ای از نشانه ها می باشد که به دنبال کاهش مصرف الکل پس از یک دوره ی مصرف فراوان، رخ می دهد. نشانه ها به طور معمول شامل اضطراب، لرزش، تعریق، استفراغ، ضربان قلب بالا و تب ملایم است. این سندروم ممکن است علائم شدیدتری مانند تشنج، هذیان الکلی یا هذیان خمری (Delirium tremens) و دیدن یا شنیدن چیزهایی که بقیه نمی بینند یا نمی شنوند، داشته باشد. نشانه ها به طور معمول 6 ساعت پس…
-
بیماری ها
سندروم دست بیگانه
سندروم دست بیگانه یا سندروم دکتر استرنج لاو (Dr. Strangelove syndrome) مجموعه ای از شرایطی است که گویا در آن اندام های یک فرد به اختیار خود عمل می کنند، بدون آن که آن فرد کنترل آگاهانه ای بر حرکت آن ها داشته باشد. شرایط بالینی گوناگونی وجود دارند که در این مجموعه طبقه بندی می شوند. در این سندروم، دست چپ بیشتر درگیر می شود. اصطلاحاتِ مشابهِ فراوانی برای توصیف انواعِ مختلفِ این اختلال به کار می روند؛ اما…
-
بیماری ها
صرع اکسی پیتال دیررس دوران کودکی (سندرم گستو)
این بیماری با نام های مختلفی مانند “صرع دیررس دوران کودکی با پاروکسیسم های پس سری”، صرع پس سری خوش خیم و دیررس گستو” و ” صرع پس سری دیررس و خود محدود شونده گستو” نامیده می شود. یافته های نوار مغزی در صرع گستو شباهت های زیادی به سندرم پانایوتوپولوس دارد که فرم زودرس صرع خوش خیم اکسی پیتال است و در سال های اولیه زندگی دیده می شود؛ تغییرات نواری در لوب های اکسی پیتال (ناحیه پس سری)…
-
بیماری ها
صرع هیپرموتور مرتبط با خواب (صرع لوب فرونتال شبانه)
صرع لوب پیشانی شبانه اولین بار در سال ۱۹۸۱ در ۵ بیمار که حرکات عجیب و غریب حین خواب داشتند، توصیف شد. در این بیماران حرکات خشن دستها یا پاها و وضعیت عجیب بدن دیده می شد که شبیه تشنج در بیمارانی بود که تحت مانیتورینگ مغزی طولانی مدت (LTM) تایید شده بودند. در مورد ماهیت این حرکات غیر طبیعی حین خواب شک وجود داشت که آیا یک اختلال حرکتی است یا یک سندرم صرع؛ ثبت امواج تشنجی در حین…
-
بیماری ها
صرع اکسی پیتال زودرس دوران کودکی (سندرم پانایوتوپولوس)
سندرم پانایوتوپولوس که “صرع اکسی پیتال زودرس دوران کودکی” نامیده می شود، معمولاً بین 3 تا 6 سالگی شروع می شود اما ابتلا در کودکان از 1 تا 13 سالگی گزارش شده است. هم دختران و هم پسران می توانند به این سندرم مبتلا شوند. سندرم پانایوتوپولوس تقریباً در 6 درصد کودکان سن 5 تا 15 سال که مبتلا به صرع هستند، دیده می شود.کودکان مبتلا به این سندرم عمدتاً رشد جسمی و شناختی طبیعی دارند.اختلالاتی که باعث تشنج می…
-
بیماری ها
صرع پایدار غیرحرکتی
تعریف صرع پایدار غیرحرکتی صرع پایدار غیرحرکتی یک تغییر دائمی در سطح هوشیاری، رفتار، عملکرد خودمختار (Autonomic) و سیستم حسی از میزان پایه است که در آن نوار مغز (Electroencephalogram/EEG) به صورت دائمی تغییر کرده و خصوصیات نوار مغز افراد مبتلا به صرع را نشان میدهد، اما هیچ نشانه حرکتی برجسته ای در آنها وجود ندارد. NCSE مجموعه ای از سندروم ها با طیف وسیعی از پاسخ به داروهای ضدصرع ـ از انواع تقریباً خودمحدودشونده تا انواع مقاوم – میباشد.تا…
-
بیماری ها
انسفالوپاتی میوکلونیک زودرس
انسفالوپاتی میوکلونیک زودرس (EME) یک سندرم صرع نادر است که در نوزادان تازه متولد شده مشاهده می شود. این بیماری به عنوان انسفالوپاتی میوکلونیک نوزادان هم شناخته می شود.این بیماری معمولاً قبل از 3 ماهگی تشخیص داده می شود. البته با دید گذشته نگر، اولین تشنج حتی ممکن است در سه ماهه آخر بارداری (هنگامی که کودک در رحم مادر است) احساس شود یا در طی 10 روز اول زندگی بروز کند اما تشخیص داده نشود.نوزادان مبتلا به EME معمولاً…
-
بیماری ها
سندرم صرع مرتبط با عفونت تبدار
این بیماری نادر که به اختصار FIRES نامیده می شود، پیش از این «انسفالوپاتی صرعی مقاوم وابسته به تب در کودکان سنین مدرسه» نامیده می شد. این بیماری معمولاً کودکان سنین مدرسه با میانگین سنی ۸ سال را درگیر می کند. با این حال، سن ابتلا می تواند از ۲ سالگی تا اوایل بزرگسالی متغیر باشد.پسران کمی بیشتر مبتلا می شوند.این فرم نادر صرع معمولاً پس از یک بیماری خفیف و غیر اختصاصی تب دار مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا، در…
-
بیماری ها
صرع میوکلونیک آتونیک (سندرم دوس)
صرع میوکلونیک آتونیک به سندرم Doose نیز معروف است. این سندرم پسران را بیش از دختران تحت تأثیر قرار می دهد و از اوایل کودکی شروع می شود، به طوری که اولین تشنج معمولاً بین 2 تا 6 سالگی اتفاق می افتد. رشد و نمو قبل از شروع تشنج ها معمولاً طبیعی است اما با تکرار تشنج ها، سیر رشد آهسته می شود و ممکن است حتی پسرفت کند. با کنترل تشنج و بهبود تغییرات نواری، رشد و نمو کودک مجدداً ادامه…
-
بیماری ها
صرع رولاندیک
صرع خوش خیم رولاندیک یا صرع خوش خیم دوران کودکی با اسپایک های مرکزی-گیجگاهی (BECTS) از شایع ترین سندرم های صرع در دوران کودکی است. اکثر کودکان مبتلا به این سندرم در نهایت بهبود می یابند (این بیماری در حدود ۳ تا ۱۳ سالگی با اوج حدود 6-8 سال شروع می شود و در حدود ۱۴ تا ۱۸ سالگی متوقف می شود)؛ از این رو به آن، صرع خوش خیم اطلاق می شود. گاهی به این تشنج ها، صرع سیلیوین…
-
بیماری ها
سندرم دراوت
سندرم دراوت، که قبلاً به عنوان صرع شدید میوکلونیک شیرخوارگی (SMEI) شناخته می شد، یک اختلال ژنتیکی اتوزومال غالب است که باعث ایجاد یک نوع شدید صرع با تشنج های مکرر و مقاوم می شود که اغلب در اثر گرما یا تب تحریک می شوند. کنترل کامل تشنجات با داروهای ضد تشنج بسیار دشوار است. این سندرم اغلب قبل از یک سالگی شروع می شود. اپیدمیولوژی گزارش ها نشان می دهند شیوع سندرم دراوت ۱ در ۲۰۰۰۰ تا ۱ در ۴۰۰۰۰…
-
بیماری ها
سندرم تونل کارپال (نشانگان دالان مچ دست)
هر آنچه باید در مورد سندرم تونل کارپ بدانید علایم و نشانه های سندرم تونل کارپالعلت سندرم تونل کارپالتشخیص سندرم تونل کارپالدرمان سندرم تونل کارپالمحدود کردن حرکات و تغییر سبک زندگیاستفاده از آتل و مچ بند طبیتزریق کورتیکواستروییدطب سنتیجراحی سندروم تونل کارپالرهاسازی تونل کارپجراحی آزاد سازی تونل کارپالدلایل نیاز به جراحیخطرات جراحیآمادهسازی برای جراحیاتفاقی که در حین جراحی می افتداتفاقی که بعد از جراحی می افتدپیش آگهیپیشگیری از سندروم تونل کارپسؤالات متداول درباره سندروم تونل کارپال سندرم تونل کارپال یا…
-
بیماری ها
اسپاسم شیرخواران (سندرم وست)
اسپاسم شیرخواران (اسپاسم صرعی)، نوعی اختلال صرع نادر در نوزادان، کودکان و بزرگسالان است. یکی از نامهای دیگر این اختلال، سندرم وست است که به نام پزشک انگلیسی، ویلیام جیمز وست (1893-1793) نامگذاری شده است، کسی که اولین بار این بیماری را در مقاله ای در نشریه لانست در سال 1841 شرح داد. در برخی منابع به این حملات، “تشنج سلام” (بدلیل خم شدن سر و تنه در هنگام تشنج) نیز اطلاق می شود. اصطلاح “اسپاسم شیرخواران” توصیف کننده تظاهرات…
-
بیماری ها
سندرم لنوکس گستو
هر آنچه در مورد سندرم لنوکس گستو باید بدانید علایم و نشانه های سندرم لنوکس گستوحملات تشنجیافت عملکرد ذهنی و شناختییافته های نوار مغزیعلل بروز سندرم سندرم لنوکس گستوتشخیص سندرم لنوکس گستودرمان سندرم لنوکس گستوپیش آگهی سندرم لنوکس گستو (LGS) یک بیماری نادر و شدید صرعی در دوران کودکی است. این بیماری با بروز انواع مختلف تشنج به طور همزمان، پسرفت عملکرد شناختی و امواج spike آهسته در الکتروانسفالوگرام (نوار مغزی) مشخص می شود. این بیماری جزو صرع های مقاوم…
-
داروها
لاموتریژین (لامیکتال)
از لاموتریژین به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای درمان حملات صرع در بزرگسالان و کودکان استفاده می شود. همچنین از لاموتریژین برای به تاخیر انداختن دوره های خلقی در بزرگسالان مبتلا به اختلال دو قطبی (افسردگی جنون) استفاده می شود.هنگامی که به عنوان بخشی از ترکیب داروهای تشنج تجویز می شود، می توان از آن در لاموتریژین با رهاسازی سریع استفاده کرد. با این حال، این فرم نباید به عنوان یک دارو در کودک یا نوجوان که کمتر…
-
برای پزشکان
سندرم لاندو-كلافنر
سندرم لاندو-کلافنر یکی از انواع آفازی صرعی اکتسابی دوران کودکی است. بيمار مبتلا معمولاً یک کودک با رشد معمولى است كه بين ٣ تا ٩ سالگى دچار آگنوزیای کلامی شنوايي (auditory verbal agnosia) ميشود. از ویژگی های بالینی ديگر می توان به آفازی بروكا ، اختلالات رفتاری و موتيسم كامل با نوسانات خود به خود اشاره کرد.تشنج در حدود هفتاد درصد بيماران رخ مي دهد كه سميولوژي آن معمولاً به صورت تشنج فوكال موتور كه شب ها و با حفظ…
-
برای بیماران
تیک عصبی
تیک یک اختلال حرکتی محسوب میشود که در آن فرد یک سری حرکات به صورت ناگهانی و متناوب دارد که تقریبا برای هر فردی مشخصات انحصاری خاص خود را دارد .تیک در جامعه بسیار شایع است و ۱۵ درصد افراد جامعه در دورانی از زندگی خود تیک را تجربه میکنند.که البته اکثرا برای دوران کوتاهی از زندگی شان ایجاد شده و برطرف میشود ولی در درصد کمی این تیک ها باقی ماندم و مشکلات متعدد روحی و اجتماعی و اختلال…
-
برای پزشکان
سندرم درد مزمن
درد مزمن یکی از اصلی ترین شکایات در بخش مراقبتهای ویژه سرپایی بزرگسالان است. درد در جوانب مختلف از زندگی بیماران تاثیر میگذارد، بنابراین می بایست از نظر جسمی و روانی مورد ارزیابی قرار گیرند. هدف از درمان درد مزمن غیر سرطانی (CNCP) بهبود عملکرد است. بنابراین، تعیین انتظارات و آموزش تکنیک هایی برای کاهش شدت درد و دفعات آن در بهبود کیفیت زندگی لازم است. تحقیقی در اروپا انجام شده که تاثیر CNCP را بر جنبه های مختلف زندگی…
-
برای بیماران
صرع و سلامت زنان
مطالعات جمعیت شناسی نشان می دهد که بروز سالیانه صرع 44 نفر به ازای هر صد هزار نفر از جمعیت است اما وقتی این آمار به تفکیک جنسیت بررسی کنیم بروز سالیانه موارد جدید صرع در مردان 49 مورد و در زنان 41 مورد به ازای هر یکصد هزار نفر است بدین معنی که بروز صرع در زنان کمتر از مردان است. این تفاوت شاید به این دلیل باشد که برخی از علل صرع نظیر سکته های مغزی، تروماهای (ضربه)…
-
داروها
کانابیدیول برای سندروم لنوکس-گاستوت: تشنج کمتر ، افزایش خطر ترومبوسیتوپنی
دو آنالیز کانابیدیول (CBD) که برای کاهش حملات تشنجی در سندرم لنوکس استفاده شده است ، نشان داده است که این فرمول به عنوان یک روش درمانی اضافی در کاهش تشنج تا 3 سال موثر است اما می تواند باعث افت پلاکت های خونی در کودکان تحت درمان با اسید والپروئیک شود.در اجلاس مشترک CNS-ICNA 2020 ، که عملاً امسال برگزار شد ،دکتر آنول پاتل ، استادیار اطفال بالینی و مغز و اعصاب در دانشگاه ایالتی اوهایو ،نتایج گزارش 156هفته…
-
اخبار و مطالب روز
FDA کانابیدیول را برای کمپلکس توبروس اسکلروزیس تأیید می کند
محلول خوراکی کانابیدیول (CBD) Epidiolex توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای درمان تشنجات همراه با توبروس اسکلروزیس در بیماران یک سال به بالا تأیید شده است.این دارو توسط FDA در سال 2018 برای درمان تشنج همراه با دو نوع نادر و شدید صرع ، سندرم لنوکس-گاستوت و سندرم دراوت تأیید شد.این تنها داروی مورد تایید FDA است که حاوی یک ماده دارویی خالص شده از کانابیس است. همچنین این دومین تاییدیه FDA از دارویی برای درمان تشنجات…
-
اخبار و مطالب روز
درمان پیشگیرانه اولین حمله تشنج را در سندروم توبروس اسکلروزیس به تأخیر می اندازد
بر اساس تحقیق ارائه شده در نشست مشترک CNS-ICNA 2020 ، در بیماران مبتلا به کمپلکس توبروس اسکلروزیس (TSC) ، درمان پیشگیرانه با ویگاباترین بی خطر است و تاریخ طبیعی تشنج را تغییر می دهد. محققان گفتند ، این استراتژی درمانی خطر و شدت صرع را کاهش می دهد.تا حدود 90٪ بیماران مبتلا به کمپلکس توبروس اسکلروزیس صرع دارند. تشنج به طور کلی از دوران نوزادی شروع می شود و اغلب در برابر دارو مقاوم است. پزشکان به طور فزاینده…