فراموشی

  • داروها

    لیکانمب

    داروی لیکانمب (lecanemab) اولین درمانی است که نشان داده است کاهش شناختی را در افراد مبتلا به آلزایمر اولیه کاهش می دهد. همچنین پلاک‌ها و گره‌ها را در مغز که تصور می‌شود باعث پیشرفت بیماری می‌شوند، کاهش می‌دهد. اگرچه ممکن است امیدوارکننده به نظر برسد، اما برخی این سوال را مطرح می‌کنند که آیا این اثرات به اندازه کافی قابل توجه هستند تا تأثیر معنی‌داری بر علائم آلزایمر داشته باشند. نگرانی های بالقوه ای نیز در مورد ایمنی دارو مطرح…

  • برای بیماران

    نویسندگان مشهوری که به صرع مبتلا بودند

    در مطلب پیش رو، با زندگی و کار پنج نویسنده مشهور مبتلا به صرع و نحوه توصیف این بیماری در رمان ها و اشعارشان آشنا شوید. آیا تا به حال سعی کرده اید در مورد احساسات خود در زمان بروز تشنج، مطلبی بنویسید؟ پیش از این، برخی از نویسندگان مشهور مبتلا به صرع سعی کرده اند احساس اورا و تشنج را در قالب کلمات بیان کنند. فلوبر، رمان‌نویس فرانسوی، می‌گوید: «گردابی از ایده‌ها و تصاویر در مغز کم مایه من…

  • برای بیماران

    ۱۲ عامل خطر برای زوال عقل

    دوازده عامل خطر (ریسک فاکتور) اصلی برای زوال عقل (از جمله بیماری آلزایمر) شناسایی شده است که تعدیل و کنترل کردن آنها، می تواند موارد زوال عقل را تا 40 درصد در سطح جهان کاهش دهد. البته اجتناب از برخی از این عوامل دشوارتر است، اما راهکارهایی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به زوال عقل انجام دهید. ۱۲ ریسک فاکتور زوال عقل دوازده عامل خطر (ریسک فاکتور) اصلی برای زوال عقل عبارتند از: ۱- نداشتن فعالیت…

  • اخبار و مطالب روز

    استفاده از نور روشن در محیط ممکن است خواب افراد مبتلا به زوال عقل را بهبود بخشد

    سالمندان مبتلا به زوال عقل (از جمله بیماران آلزایمر) اغلب دچار اختلالات خواب هستند که می تواند وضعیت سلامت آنها را پیچیده تر کند. نور درمانی یکی از مداخلات غیردارویی برای کمک به تثبیت الگوهای خواب و ریتم شبانه روزی افراد مبتلا به زوال عقل است. در یک مطالعه در دانشگاه ملی یانگ مینگ تایوان، پژوهشگران از نور روشن به روشی جدید استفاده کردند که نه تنها بهبود قابل توجهی در الگوی خواب شرکت کنندگان ایجاد کرد، بلکه ایمنی و…

  • اخبار و مطالب روز

    ویاگرا و آلزایمر

    نتایج یک مطالعه که اخیراً در ژورنال Nature Aging چاپ شده، نشان داده که مصرف سیلدنافیل – دارویی که عمدتاً به نام تجاری ویاگرا شناخته می شود و برای درمان پرفشاری خون ریوی و اختلال نعوظ کاربرد دارد – موجب کاهش قابل توجه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می شود.  پژوهشگران کلینیک کلیولند در آمریکا، سوابق بیمه بیش از ۷ میلیون نفر را تحلیل کردند و پس از مدل‌سازی رایانه‌ای به این نتیجه رسیدند که افرادی که ویاگرا مصرف می کردند در مقایسه…

  • برای بیماران

    اختلالات خواب در بیماران آلزایمر

    هر آنچه باید در مورد اختلالات خواب در بیماران آلزایمر بدانید الگوی خواب در بیماران آلزایمر چه تغییری می کند؟تغییرات طبیعی خواب در سالمندان چگونه است؟چه نوع از اختلالات خواب در بیماران آلزایمر شایع تر است؟سایر مسایل خواب در بیماران آلزایمرآیا اختلالات خواب خطر آلزایمر را افزایش می دهد؟برای بهبود اختلالات خواب در بیماران آلزایمر چه می توان کرد؟نقش داروها در بهبود خواب در بیماران مبتلا به زوال عقل زوال عقل یا دمانس یک اختلال برگشت ناپذیر در عملکرد مغز…

  • بیماری ها

    بیماری آلزایمر

    هر آنچه باید درباره آلزایمر بدانید بیماری آلزایمر چیست؟حقایق آلزایمرزوال عقل در مقابل آلزایمرعلل و عوامل خطر بروز بیماری آلزایمرآلزایمر و ژنتیکعلائم بیماری آلزایمرمراحل آلزایمرشروع زودهنگامتشخیص بیماری آلزایمرآزمایشات لازم جهت تشخیصدرمان آلزایمرسایر درمان هاپیشگیری از آلزایمرمراقبت از بیمار آلزایمرآمار جهانی بیماری آلزایمر چیست؟ بیماری آلزایمر یک نوع پیشرونده از زوال عقل یا دمانس است.  زوال عقل یک اصطلاح گسترده تر برای شرایط ناشی از صدمات مغزی یا بیماری هایی است که بر حافظه ، تفکر و رفتار تاثیر منفی میگذارند…

  • اخبار و مطالب روز

    سازمان غذا و داروی آمریکا داروی Aducanumab را برای آلزایمر تایید کرد؛ دارویی که کماکان مورد مناقشه است

    سازمان غذا و دارو روز هفتم ژوئن داروی آدوكانوماب را برای درمان بیماران مبتلا به آلزایمر تصویب كرد. این اولین داروی جدیدی است که از سال 2003 توسط این آژانس برای بیماری آلزایمر تأیید شده است.این دارو، اولین دارویی است که توانایی قابل توجهی برای مقابله با پلاک های آمیلوییدی مغز نشان می دهد که رسوب آنها در مغز از علائم بارز بیماری آلزایمر است.ثابت شده است که این دارو در کاهش پلاک های بتا آمیلوئید که در مغز افراد…

  • بیماری ها

    زوال عقل (دمانس) چیست؟

    زوال عقل یا دمانس یک اصطلاح کلی است که به اختلال در حافظه، تکلم، توانایی برنامه ریزی و سایر عملکرد های ذهنی اطلاق می شود، البته به شرطی که این اختلالات، فرد را در اداره مستقل زندگی خود دچار مشکل ساخته باشد. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است.

  • برای بیماران

    ۱۰ نشانه اولیه بیماری آلزایمر

    از دست دادن حافظه ای که در زندگی روزمره را مختل کند، می تواند یکی از نشانه های بیماری آلزایمر یا سایر علل زوال عقل باشد. آلزایمر یک بیماری مغزی است که باعث کاهش تدریجی حافظه ، مهارت های تفکر و استدلال می شود. در این مقاله به ده علامت و نشانه هشدار دهنده اشاره می شود که اگر متوجه هر یک از آنها شدید، آن را نادیده نگیرید و به سراغ پزشک بروید. اختلال حافظه ای که شما را…

  • برای بیماران

    ویروس کرونا در بیماران آلزایمر چگونه رفتار می کند؟

    براساس مطالعه جدیدی که اخیرا منتشر شده است، بیماران مبتلا به زوال عقل در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به Covid-19 هستند و پیش آگهی بدتری نیز دارند.در این مطالعه که توسط محققان دانشگاه Case Western Reserve انجام شده است، پرونده الکترونیکی سلامت 61.9 میلیون فرد بزرگسال در ایالات متحده بررسی شد و نتایج آن نشان داد که خطر ابتلا به Covid-19 در مقایسه با جمعیت عمومی، در افراد مبتلا به زوال عقل دو برابر بیشتر است. این خطر برای…

  • پیشگیری و مراقبت

    با توهمات بیمار آلزایمر چگونه برخورد کنیم؟

    هنگامی که فرد مبتلا به آلزایمر یا سایر علل زوال عقل دچار توهم می شود، ممکن است چیزی را که وجود ندارد، ببیند، بشنود، بو کند، مزه یا احساس کند. اگرچه برخی از توهمات ممکن است ترسناک باشند، اکثر توهمات شامل تصوراتی معمولی از افراد، موقعیت ها یا اشیایی است که فرد قبلا با آنان برخورد داشته است. توهم چیست؟ توهم یک برداشت غلط از اشیا یا حوادثی است که در محیط اطراف رخ می دهد. این تصورات غلط ناشی…

  • پیشگیری و مراقبت

    کنترل پرخاشگری و عصبانیت در بیماران آلزایمر

    رفتارهای پرخاشگرانه ممکن است کلامی یا بدنی باشد. این رفتارها می توانند به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهند یا نتیجه شرایط اضطراب زای محیط اطراف باشند. اگرچه کنار آمدن با پرخاشگری دشوار است، درک اینکه این رفتارها در بیمار آلزایمر یا سایر علل زوال عقل عمدی نیستند، می تواند به شما کمک کند. علل بروز پرخاشگری چیست؟ پرخاشگری می تواند بدلیل عوامل بسیاری از جمله ناراحتی جسمی، عوامل محیطی و ناتوانی در برقرار کردن ارتباط با…

  • پیشگیری و مراقبت

    مشکلات خواب و “غروب زدگی” در بیماران آلزایمر

    افراد مبتلا به آلزایمر و سایر علل زوال عقل ممکن است در خواب رفتن مشکل داشته باشند یا از اوایل غروب دچار سردرگمی، اضطراب، تحریک پذیری، راه رفتن های بی هدف شوند که ممکن است در طول شب نیز ادامه داشته باشند (غروب زدگی). اگرچه علت دقیق این حالت ناشناخته است اما این تغییرات ناشی از تأثیر بیماری بر مغز است. چه عواملی در بروز اختلالات خواب و غروب زدگی موثر هستند؟ فرسودگی ذهنی و جسمی بدنبال یک روز کامل…

  • پیشگیری و مراقبت

    سرگردانی بیماران مبتلا به آلزایمر: چه باید کرد؟

    بیماری آلزایمر باعث می شود افراد توانایی تشخیص مکان ها و چهره های آشنا را از دست بدهند. فردی که به زوال عقل مبتلا است گهگاه سرگردان می شود یا مکانی که در آن زندگی می کند، نمی شناسد یا حتی در آن گم  می شود و این می تواند در هر مرحله ای از بیماری اتفاق بیفتد. اطرافیان بیمار شکایت می کنند که در ساعاتی از روز –اغلب غروب هنگام- بیمار خانه را نمی شناسد و مرتبا اصرار می…

  • برای پزشکان

    اولین آزمایش بالینی انسانی برای ارزیابی ژن درمانی برای بیماری آلزایمر

    محققان اولین آزمایش بالینی فاز 1 را برای ارزیابی ایمنی و اثر بخشی ژن درمانی انجام می دهند که BDNF را به مغز مبتلایان به آلزایمر و اختلالات شناختی خفیف منتقل می کند.محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سان دیگو اولین آزمایش بالینی فاز اول انسان را برای ارزیابی ایمنی و کارآیی ژن درمانی برای رساندن پروتئین اصلی به مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر (AD) یا خفیف آغاز کرده اند. اختلال شناختی خفیف(MCI) ، شرایطی میباشد که اغلب مقدم بر…

  • برای بیماران

    ارتباط مولکولی بین صرع و دمانس

    ارتباط مولکولی بین صرع و دمانس در بیماران مسن توجیه دیگر برای خطر بروز دمانس در بیماران صرع این است که برخی سندرم های دمانس ساز و کارهای آسیب شناختی مشترکی با صرع دارند یا بروز تشنج می تواند تغییرات آسیب شناختی منجر به دمانس را در مغز فعال سازد. مطالعات پایه بافت شناسی در این زمینه اندک است. در یک مطالعه آسیب شناسی بر روی 138 بیمار، نشان داده شد که بروز بیماری های عروقی مغز در افراد مسن…

  • برای بیماران

    ارتباط دوسویه صرع و دمانس

    صرع و دمانس در بیماران مسن: آیا ارتباطی دوسویه وجود دارد؟ در سال 1881، دکتر گاورز (Gowers) برای اولین بار مفهوم دمانس صرعی (epileptic dementia) را مطرح کرد بدین معنا که صرع و دمانس، در برخی افراد، می تواند از عواقب یک پاتولوژی زمینه ای در مغز باشد. بروز بالای اختلالات شناختی در بیماران صرع این سوال را مطرح ساخته است که آیا در طول زمان این بیماران (به ویژه مبتلایان به صرع تمپورال) در خطر ابتلا به دمانس و…

  • اخبار و مطالب روز

    فراموشی ممکن است نشانه ای از کارایی مغز باشد

    این مطالعه نشان می دهد که مغز هنگامی که برای اولین بار با شخصی یا جسمی خارج از شرایط طبیعی خود روبرو می شویم چگونه واکنش نشان می دهد. یافته ها نشان می دهد که چگونه سیستم حافظه برای بهره وری تلاش می کند و فقط اطلاعات کاملاً اساسی را کد می کند.آیا تا به حال تجربه رویارویی با یک همکار در سوپرمارکت و عدم توانایی شناسایی را داشته اید ؟ مغز درخشان و تنبل خود را سرزنش کنید.یک مطالعه…

دکمه بازگشت به بالا