بیماری ها

صرع کاتامینال

Cataminal epilepsy

صرع کاتامنیال بسیاری از زنان را درگیر می کند. بیاموزید صرع کاتامنیال چیست؟ چرا اتفاق می افتد و چگونه درمان می شود؟ ما همچنین بررسی می کنیم که چگونه بارداری و یائسگی تحت تاثیر قرار می گیرند.
آیا متوجه شده اید که در زمان های خاصی از ماه تشنج بیشتری دارید؟ این می تواند نشانه صرع کاتامنیال باشد. صرع کاتامنیال نوعی صرع است که در آن حملات به چرخه قاعدگی زنان مرتبط است.
بیایید در مورد صرع کاتامنیال، علائم و روش درمان آن بیشتر بدانیم. ما همچنین بررسی می کنیم که یائسگی و بارداری چگونه بر آن تاثیر می گذارد.

صرع کاتامنیال چیست؟

کلمه “catamenial” به معنای چیزی است که مربوط به قاعدگی (دوره) است.
برخی از زنان مبتلا به صرع مشاهده می کنند که در زمان های مشخصی از چرخه قاعدگی خود تشنج بیشتری دارند. در مراحل مختلف چرخه، سطح متفاوتی از هورمونهای استروژن و پروژسترون در بدن شما وجود دارد. هورمون ها مانند پیام رسان های شیمیایی هستند که به بدن شما می گویند کارهای مختلفی انجام دهد.
هنگامی که استروژن بیشتری در سیستم شما وجود دارد، سلولهای مغز شما تحریک پذیرتر می شوند – این بدان معناست که احتمال تخلیه برق و ایجاد تشنج در آنها بیشتر است. از طرف دیگر پروژسترون ضد تشنج است یعنی سلول ها را در مغز شما “آرام” می کند، و احتمال تشنج را کاهش می دهد.

اگر مبتلا به صرع کاتامنیال هستید، این تغییرات در سطح هورمون در هنگام تشنج تاثیر می گذارد (زنان مختلف را از طرق مختلف تحت تأثیر قرار می دهد):

  • قبل از پریود: افت پروژسترون وجود دارد که می تواند باعث تشنج شود.
  • در طول و بعد از قاعدگی: استروژن بیشتری در بدن شما وجود دارد که سلولهای مغز را تحریک پذیرتر می کند.

دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد زن مبتلا به صرع کاتامنیال هستند. اعتقاد بر این است که از هر 10 نفر یک نفر است، اگرچه برخی از مطالعات نشان می دهد که تا 70٪ از زنان مبتلا به صرع دچار تشنج کاتامنیال هستند.

علائم صرع کاتامنیال چیست؟

علامت اصلی صرع کاتامنیال، افزایش محسوس تعداد تشنج ها در برخی اوقات ماه است. به طور معمول از یک الگوی پیروی می کند. به عنوان مثال، اگر معمولاً در هفته اول ماه پریود می شوید، ممکن است متوجه شوید که در این زمان معمولا بیشترین حملات را دارید. این نشان می دهد که شما تشنج صرع کاتامنیال دارید.
زنانی که مبتلا به صرع کاتامنیال هستند می توانند انواع تشنج ها را داشته باشند، از جمله تشنج فوکال با حفظ آگاهی، تشنج فوکال با اختلال سطح هوشیاری، تشنج ابسانس و تشنج کلونیک تونیک.

صرع حاد و یائسگی

در دوران یائسگی تغییرات زیادی در سطح هورمون ها در بدن شما ایجاد می شود. اگر مبتلا به صرع کاتامنیال هستید، ممکن است در ابتدای یائسگی افزایش تعداد تشنج را داشته باشید. اما بعداً ممکن است مشاهده کنید که کاهش یافته است. این به این دلیل است که بعد از یائسگی میزان کمتری از استروژن در بدن شما وجود دارد.

صرع کاتامنیال و حاملگی

در دوران بارداری نیز تغییرات بزرگی در سطح هورمون ها وجود دارد و این ممکن است بر تشنج های دوران بارداری موثر باشد. تحقیقات نشان می دهد برخی از زنان مبتلا به صرع کاتامنیال در دوران بارداری تشنج کمتری را تجربه می کنند. این به این دلیل است که چرخه طبیعی ماهانه هورمون ها متوقف می شود. اما مطالعات دیگر نشان داده اند که در واقع ممکن است فعالیت تشنج افزایش یابد.

درمان صرع کاتامینال

در صورت بروز تشنج های کاتامنیال، چند گزینه درمانی مختلف وجود دارد. این شامل:

  • درمان های هورمونی: زنان مبتلا به صرع کاتامنیال در مواردی که سطح پایین تری از پروژسترون در سیستم آنها وجود داشته باشد، بیشتر دچار تشنج می شوند. هورمون درمانی ممکن است در اینجا کمک کند. این هدف با ایجاد “تقویت” پروژسترون در برخی از مواقع ماه، سطح هورمون های بدن شما را متعادل می کند.
  • ضد بارداری خوراکی (قرص): این روش با تغییر تعادل هورمون ها در بدن به روش مشابه هورمون درمانی موثر است.
  • داروهای ضد تشنج: این داروها به روش های مختلفی برای کاهش تحریک پذیری سلول های مغز شما کار می کنند.

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد امتیازات 18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا