Dementia
-
برای بیماران
اختلالات خواب در بیماران آلزایمر
هر آنچه باید در مورد اختلالات خواب در بیماران آلزایمر بدانید الگوی خواب در بیماران آلزایمر چه تغییری می کند؟تغییرات طبیعی خواب در سالمندان چگونه است؟چه نوع از اختلالات خواب در بیماران آلزایمر شایع تر است؟سایر مسایل خواب در بیماران آلزایمرآیا اختلالات خواب خطر آلزایمر را افزایش می دهد؟برای بهبود اختلالات خواب در بیماران آلزایمر چه می توان کرد؟نقش داروها در بهبود خواب در بیماران مبتلا به زوال عقل زوال عقل یا دمانس یک اختلال برگشت ناپذیر در عملکرد مغز…
-
بیماری ها
زوال عقل (دمانس) چیست؟
زوال عقل یا دمانس یک اصطلاح کلی است که به اختلال در حافظه، تکلم، توانایی برنامه ریزی و سایر عملکرد های ذهنی اطلاق می شود، البته به شرطی که این اختلالات، فرد را در اداره مستقل زندگی خود دچار مشکل ساخته باشد. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است.
-
پیشگیری و مراقبت
سرگردانی بیماران مبتلا به آلزایمر: چه باید کرد؟
بیماری آلزایمر باعث می شود افراد توانایی تشخیص مکان ها و چهره های آشنا را از دست بدهند. فردی که به زوال عقل مبتلا است گهگاه سرگردان می شود یا مکانی که در آن زندگی می کند، نمی شناسد یا حتی در آن گم می شود و این می تواند در هر مرحله ای از بیماری اتفاق بیفتد. اطرافیان بیمار شکایت می کنند که در ساعاتی از روز –اغلب غروب هنگام- بیمار خانه را نمی شناسد و مرتبا اصرار می…
-
برای پزشکان
آزمون ترسيم ساعت، يك روش سريع براي تشخيص زودرس دمانس آلزايمر
تحقیقات جدید نشان می دهد که نسخه دیجیتالی از آزمون کلاسیک ترسيم ساعت (clock drawing test) می تواند آسیب شناسی اوليه بیماری بیماری آلزایمر را در افراد بدون علامت در کمتر از 5 دقیقه شناسایی کند.محققان دریافتند كه آزمون ترسیم ساعت دیجیتال (DCTclock) كه سازمان غذا و داروی آمریكا آن را به عنوان يك ابزار تشخيص پزشکی كلاس II برای ارزیابی شناختی به ثبت رسانده، قادر به تشخیص بزرگسالان با عملكرد شناختی طبیعی از افراد دچار اختلالات شناختی است؛ نتایج…
-
برای پزشکان
بیش فعالی غیر عادی در مغز ممکن است نشانه اولیه آلزایمر باشد
بیش فعالی در مناطق خاصی از مغز ممکن است یک نشانگر زیستی اولیه برای بیماری آلزایمر باشد. محققان دریافتند کسانی که نگرانی در مورد کاهش حافظه را گزارش کرده اند، علائم بیش فعالی در مناطق مغزی را قبل از تشخیص زوال عقل داشته اند.بر اساس یافته های یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی استاد روانشناسی دانشگاه مونترال ، سیلوی بلویل ، مدیر علمی مرکز تحقیقات دانشگاه گریتاریای مونترال ، مناطق غیر فعال بیش از حد در مغز ممکن است به پیش…
-
برای بیماران
ارتباط مولکولی بین صرع و دمانس
ارتباط مولکولی بین صرع و دمانس در بیماران مسن توجیه دیگر برای خطر بروز دمانس در بیماران صرع این است که برخی سندرم های دمانس ساز و کارهای آسیب شناختی مشترکی با صرع دارند یا بروز تشنج می تواند تغییرات آسیب شناختی منجر به دمانس را در مغز فعال سازد. مطالعات پایه بافت شناسی در این زمینه اندک است. در یک مطالعه آسیب شناسی بر روی 138 بیمار، نشان داده شد که بروز بیماری های عروقی مغز در افراد مسن…
-
برای بیماران
ارتباط دوسویه صرع و دمانس
صرع و دمانس در بیماران مسن: آیا ارتباطی دوسویه وجود دارد؟ در سال 1881، دکتر گاورز (Gowers) برای اولین بار مفهوم دمانس صرعی (epileptic dementia) را مطرح کرد بدین معنا که صرع و دمانس، در برخی افراد، می تواند از عواقب یک پاتولوژی زمینه ای در مغز باشد. بروز بالای اختلالات شناختی در بیماران صرع این سوال را مطرح ساخته است که آیا در طول زمان این بیماران (به ویژه مبتلایان به صرع تمپورال) در خطر ابتلا به دمانس و…
-
برای بیماران
جزییات اختلال شناختی و فراموشی در بیماران مبتلا به صرع
آیا اختلالات شناختی در بیماران مسن مبتلا به صرع شایع هستند؟ مطالعات سیستماتیک اندکی در این مورد انجام شده است؛ اغلب مطالعات مقطعی هستند که بر روی تعداد اندکی از بیماران انجام شده اند. نتایج همین مطالعات کوچک نشان داده اند که در کل، بیماران سالمند مبتلا به صرع در قیاس با همسالان سالم خود، اختلالات شناختی بیشتری به ویژه در حوزه های حافظه (کوتاه مدت و درازمدت، کلامی و بصری)، عملکردهای اجرایی، توجه و سرعت پردازش اطلاعات دارند. در یک…
-
برای بیماران
اختلالات شناختی و دمانس در بیماران مبتلا به صرع
حدود 65 میلیون نفر در جهان مبتلا به صرع هستند و حدود 80 درصد این بیماران در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند. در انگلستان حدود 600 هزار نفر (تقریبا 1 در 100 نفر) و در امریکا بیش از 3 میلیون نفر (تقریبا 0.8 به ازای 100 نفر) به این بیماری مبتلا هستند. مطالعات متعددی نشان داده اند که پیک بروز این بیماری در افراد مسن بالاتر است بطوریکه از سن 65 سالگی افزایش می یابد. در واقع، 25…