ارتباط دیابت و صرع
دیابت و صرع از بیماری های شایع میلیون ها نفر است.14 نوامبر روز جهانی دیابت است ، بنابراین سازمان های بهداشتی و گروه های حمایتی آگاهی را در مورد این بیماری مشترک که از هر 10 آمریکایی یک نفر را درگیر می کند ، افزایش می دهند.
بسیاری از افراد هم با دیابت و هم با صرع زندگی می کنند. ارتباط این دو چیست؟
دیابت چیست؟
دیابت یک بیماری بسیار شایع است که بر چگونگی تبدیل بدن به مواد غذایی به انرژی توسط بدن تاثیر می گذارد. وقتی غذا می خوریم ، بدن ما آن را به قند تبدیل می کند و این وارد خون ما می شود. بدن ما سپس چیزی به نام انسولین آزاد می کند که به وارد کردن آن قند در سلول کمک می کند تا بتوانیم از آن برای انرژی استفاده کنیم (سلول ها عناصر سازنده ریز بدن ما هستند).
اگر مبتلا به دیابت هستید به این معنی است که در نحوه استفاده از انسولین در بدن شما مشکلی وجود دارد که مانع از آن می شود تا در ورود قند به سلول های شما بسیار موثر باشد. این ممکن است به این معنی باشد که مقدار زیادی قند در خون شما باقی مانده است و این می تواند عواقبی برای سلامتی شما داشته باشد.
آیا ارتباطی بین دیابت و صرع وجود دارد؟
به نظر می رسد تحقیقات نشان می دهد که بین دیابت و صرع ارتباط وجود دارد:
- دیابت نوع 1: مطالعات مختلف نشان داده است که به احتمال زیاد مبتلایان به دیابت نوع 1 با احتمال بیشتری به صرع مبتلا هستند.
- دیابت نوع 2: یک مطالعه در تایوان نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر در معرض خطر بیشتری برای صرع نسبت به افرادی که دیابت ندارند می باشند.
چه ارتباطی بین دیابت و صرع وجود دارد؟
در حال حاضر دانشمندان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا افراد دیابتی بیشتر مبتلا به صرع هستند. یک تئوری نشان می دهد که دیابت می تواند تغییرات خاصی در مغز از جمله آسیب مغزی یا ضایعات ایجاد کند . برخی از انواع آسیب به مغز ممکن است صرع را بیشتر گسترش دهد.
تشنج باعث می شود افراد کنترل بدن خود را از دست بدهند. آنها می توانندهوشیاری خود را از دست بدهند ، لرزان شوند ، چیزهایی را که در آنجا نیستند ببینند یا احساس گیجی کنند. هم صرع و هم دیابت می توانند باعث تشنج در افراد شوند.
علائم تشنج دیابتی شامل موارد زیر است:
- تعریق
- گیجی
- لرزش بدن
- توهم
- تغییرات عاطفی
- عدم توانایی صحبت صریح
علائم صرع شامل:
- لرزش اندام
- بوها یا طعم های عجیب و غریب
- به هم خوردن لب هایتان
- ایجاد صداهای عجیب و غریب
- افتادن و لرزیدن
- نگاه خالی به فضا
حملات صرعی و دیابتی ممکن است شبیه به هم باشند. بنابراین اگر دیابت دارید و تشنج های مکرر داشته اید ، بسیار مهم است که در مورد تست های تشخیصی صرع با تیم درمانی خود صحبت کنید.
بزرگترین تفاوت بین حملات صرعی و تشنج در دیابت این است که تشنج دیابتی که ناشی از افت قند خون است (داشتن مقدار کمی قند در خون) ممکن است شما را در کما فرو برد. بنابراین مهم است که برای کاهش خطر این اتفاق ، برنامه درمانی دیابت خود را دنبال کنید.
دیابت، صرع و رژیم کتوژنیک
به طور کلی دیابت و صرع به روش های بسیار متفاوتی درمان می شوند. صرع به طور معمول با استفاده از داروهای ضد صرع یا جراحی درمان می شود ، در حالی که دیابت معمولاً با کنترل رژیم غذایی ، ورزش ، دارو و تزریق انسولین درمان می شود.
با این حال ، یک درمان مشابه رژیم کتوژنیک است. رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات است که میزان قند وارد شده به جریان خون شما را به حداقل می رساند.
- رژیم کتوژنیک می تواند با تغییر تعادل شیمیایی در مغز به درمان صرع کمک کند و این ممکن است تعداد تشنج شما را کاهش دهد.
- برای افراد دیابتی ، این رژیم کم قند می تواند به مدیریت سطح قند خون نیز کمک کند.
اگر صرع یا دیابت دارید (یا هر دو) فقط باید رژیم کتوژنیک را با کمک پزشک دنبال کنید.
به دلیل ارتباط بین دیابت و صرع ، بسیار مهم است که افراد در مورد برخی از پیوندهای احتمالی بین این دو بیماری اطلاعات کسب کنند. با آموزش ، همه ما می توانیم در مورد خطرات بیشتر بدانیم و نتایج سلامتی خود را بهبود ببخشیم.